July 01, 2012

The Shepherd

Mike a devenit un mare protector. De exemplu, cînd trec uneori copii vociferînd mai tare, pe cararuia din fata gradinii noastre, amîndoi fug în casa, iar Mike alearga în spatele lui Sam, si în galop întoarce capul sa vada daca nu cumva a luat-o careva pe urmele lor. Desigur asta nu se poate întîmpla, ca ne desparte un gard si-o poarta închisa, de "inamicii" periculosi :D
Daca apare vreo pisica/pisoi prin zona, care vrea sa dea buna ziua micutului Sam, Mike imediat intervine cu marimea sa impozanta pentru a impresiona felina straina, ca de fel este un iubaret si de-o calmitate de-a dreptul lenesa.
Cu cîteva zile în urma, am avut parte de o furtuna de vara, extrem de vijelioasa, cu tunete si fulgere, cu vînt vîjîitor care îndoia copacii, ploaie cu galeata... Baietii erau în gradina cînd s-a pornit furtuna, asa deodata! S-au speriat si au fugit rapid pe masa de pe terasa, unde le-am "amenajat" printre scaune cîteva perne sa nu îi doara poponetele de la lemn. În orice situatie, chiar daca îi este si lui frica, se aseaza mereu în fata lui Samy, iar piticotul, se vede, deja se simte în siguranta si începe a se dezmierda, pe cînd gardianul sta de straja. Sa nu cumva sa-l atinga vreun strop de ploaie. Înainte asa statea Felix. Îsi proteja fratele mai fricos...


Ai mei baieti au ajuns în stadiumul în care dorm în apropiere unul de celalalt, fara priviri taioase din partea lui Mike, si cu mai putine sarituri nebunesti din partea lui Samy. A bagat la tartacuta, ca daca se apropie în salturi, cu colti si gheare de Mike cînd el vrea sa naneze, o ia peste ochi. Înca nu se îmbratiseaza, si probabil nici nu se ajunge la "salatica" de motanasi, dar pot spune ca se înteleg si se agreeaza fara probleme. Sam a încercat sa se cuibareasca la burta lui Mike, care a ridicat doar capul si a tras un "mîrrr" înfundat, apoi si-a întins capu' la loc. I-a dat de înteles lui Sam, ca, nu, nu ne luam în brate! Asa ca au dormit la zece centimetri unu de celalalt. Pentru început, e bine. Cu toate ca la cît este Sam de insistent, poate odata renunta Mike la mîndria lui aia mare de barbat, si-l lasa pe pui sa se cuibareasca la burtica grasa.


Ma bucura faptul, ca nici Samy nu pleaca de acasa. Sta toata ziua pe terasa sau în gradina noastra si în casa, la fel ca Mike. Doar noaptea, cînd e liniste, mai pleaca amîndoi la plimbarica prin gradinile vecine, dar sînt mereu în apropiere. Sper sa ramîna tot asa, si sa nu-l apuce nabadaile cu dor de duca.

8 comments:

 1. Inseamna ca sunteti pe drumul ce-l bun.
  Stiam noi ca este doar o chestiune de timp.
  Sunt doi draguti amandoi, ce mai... imi sunt dragi de numai. :)

  Pupam mustatile lor si trimitem un gand bun catre Felix. ( :( )

  ReplyDelete
 2. Mike e o adevarat barbat si un frate mai mare foarte bun . Bravo Mike ! Samy e in siguranta cu el . Sunt niste scumpi , i-as smotoci acu' daca as putea :)

  ReplyDelete
 3. cit sunt de draguti!ma bucur ca se inteleg!pupici la pisici!mirela

  ReplyDelete
 4. Bucate apetisante, sînt niste nebunatici amîndoi, iar al mic e în priza 24/7 :D
  De Felix, ne este dor în fiecare zi...

  ReplyDelete
 5. Dorina, si lor le-ar placea smotoceala de numa :)

  ReplyDelete
 6. Mirela, asa si noi. Bucurosi ca nu se lasa cu batalioane si smocuri de blana :)

  ReplyDelete
 7. oare aia cu educatia de`acasa se pune si la ei?...:))..o fi vb de cei 7 ani?..ca eu tare sunt sigura ca nu au cum sa nu se iubeasca...:))
  mie asa-mi spun prietenii...ca Norocel este exact ca si noi...un alintat si un capricios...=))

  ma topesc dupa ei...:x
  tam

  ReplyDelete
 8. Pai si ei ca noi. Normal ca feicare cu personalitatea din dotare, dar cînd vine vorba de ce e mai important, stim cum gasim unii spre ceilalti :)

  ReplyDelete