August 20, 2010

Uleiul de cocos, tine capusele si purecii la distanta

Cîndva, dedemult, am vazut la televizor o emisiune cu si despre animale pe VOX - Hundkatzemaus, unde printre altele apare si dr. Wolf. Acest TV-Vet, chiar este unul real, doar ca în viata personala nu îl cheama Wolf. Ma rog, nu asta are importanta, ci sa va spun de fapt ce vreau. Vetul asta, a spus ca uleiul de cocos este foarte bun contra capuselor, purecilor si a altor paraziti. Chiar a facut o mica demonstratie cum ar trebui "uns" un pisoi. Si-a pus 2-3 picaturi de ulei de cocos în palma, si-a frecat palmele, apoi a mîngîiat pisica de la cap la coada, trecînd de cîteva ori cu degetele prin blana felinei. A spus ca acest procedeu aplicat de 2-3 ori pe saptamîna, tine parazitii la distanta. Dupa ce am auzit asta, am început sa cercetez. Într-adevar am gasit multe informatii si patanii. Unele chiar amuzante. Unii, care doar au auzit, dar nestiind ce si cum, si-au uns cîinii si pisicile din cap pîna în picioare cu ulei... unu chiar întreba cum scoate uleiul din gresia de pe terasa. Îsi masase cînele latzos, cu o sticla de ulei =))
Între timp am aflat ca si 2-3 picaturi aplicate pe piele (doua la ceafa si una unde începe coada) saptamînal, iar la pisoii mai mari, asa ca Mike, si cîte una "sub brat" la labele din fata, fac treaba buna... asta daca va e frica sa nu ungeti felina de la cap la coada. Totusi eu ramîn la cealalta metoda, aia descrisa mai sus, de Dr. Wolf. Face bine si la pielea de pe labutele noastre, si totodata facem si baietii fericiti!
Dupa ce m-am informat, am trecut pe la Reformhaus si am luat ulei de cocos 100 % pur, presat la rece/obtinut fara niciun procedeu mecanic/nu rafinat. Este bio si are o aroma extraordinara. Se poate folosi la aromat prajituri, creme, deserturi, se poate chiar praji cu el, este foarte bun pentru ten si pentru vîrfurile uscateale parului... si probabil multe alte chestii.

Mike, nu e un sensibilizos, el suporta si Frontline fara probleme. Desi în perioada rece, amîndoi primeau aplicate la ceafa si coada doar picaturi de Verminex (ulei de ricin). Felix, în schimb, a avut odata probleme de la Frontline. A avut niste zvîcnituri de muschi, un fel de crize ( de cum s-a lins)...si de atunci m-a cam speriat. M-am bucurat mult cînd am auzit de uleiul de cocos, si mai mult m-am bucurat ca functioneaza.
Zona unde locuiesc este una dintre cele mai "rosii" zone pe harta, care indica densitatea capuselor. Cu toate astea, de cînd folosesc uleiul de cocos, e adevarat ca mai au uneori cîte o capusa, dar si cu Frontline aveau... deci obtin acelasi efect cu o substanta pura, naturala la fel ca si cu un insecticid pe baza chimica. Eu sînt multumita, Felix si mai si! Dupa ce îl "ung" prin blana, îmi linge mîinile. Se da în vînt tare dupa uleiul de cocos. Pentru Mike... ori pun cocos, ori apa de ploaie, nu-l intereseaza. Eu cred ca el miroase si doar diferentiaza, dar nu îl impresioneaza decît mirosul de crontanele :D

Pastrat la temperaturi sub 25°C, uleiul de cocos se întareste. Eu pastrez borcanul în frigider. Cînd am nevoie sa umplu sticluta, scot cu o lingura si pun într-o pîlnie si o las în sticla pîna se topeste si curge, acum ca e cald. Cînd nu este, faceti operatia lînga o sursa de caldura sau pastrati uleiul întarit într-o cutie de alifie, si luati cu o mini spatula/sau un vîrf de cutit, va ungeti mîinile... si spor la uns felinele. Sticluta pe care o folosesc eu, este una de la un sirop de tuse si dispune de "dispozitivul" ala de picurat. Daca se întareste uleiul din sticluta, o tin între palme 5 minute iar uleiul devine din nou lichid.

Este foarte bun si pentru pisicile din casa, care nu au contact cu capuse, pureci si alte urîciuni de astea. Bun pentru blanita, si totodata animeaza pisicile lenese sa se spele :D

Attached Image

5 comments:

  1. Maya, chiar ma bucur ca ai scris acest articol, chiar daca eu l-am citit la 1 an jumate dupa ce l-ai postat :)
    Si daca totusi pisica se linge imediat dupa ce o dam cu acest ulei, mai are oare efect?

    ReplyDelete
  2. Florina, da, are efect chiar daca se linge. Daca o dai de 2-3 ori pe saptamîna, se formeaza un film aromat care se pare ca purecilor si capuselor nu le cade bine la stomac =))

    ReplyDelete
  3. Super informatie! Si-ti multumesc pentru ca am 2 caini in varsta care nu mai suporta acele fiole pe spate, deoarece sunt extrem de toxice si le-au afectat puternic ficatul acele produse deparazitante. A trebuit sa-i tin 6 luni pe protectoare hepatice sa repar....efectele adverse ale fiolelor. Azi, am cumparat fiole pentru caini si pisica cu ulei de Neem. Au acelasi efect ca orice fiola, doar ca la fel ca in cazul uleiului de cocos folosit de tine, trebuie dat la repede, la interval de 10-15 zile in functie de conditiile climatologice. Adica, daca e mai cald, mai des, daca e mai rece, la 15 zile e perfect.
    Si chiar ma sfatuia in magazin, ca as putea sa combin acest ulei de Neem cu altceva, uite de exemplu cu uleiul de Cocos. Sunt incantata ca ai scris despre asta si multumesc inca o data!

    ReplyDelete
  4. Cu mare placere, si ma bucur daca am fost de folos! Cînd ploua, la fel, e bine mai des, asta daca animalutele merg pe afara cînd ploua :)

    ReplyDelete