November 01, 2011

Enjoy your meal

În urma cu vreo cîteva zile, i-am gatit pufosului meu, al mai copt. Tinerelul nu serveste decît corochete, din pacate. În cazul în care considerati ca am luat-o razna de tot si încep a crea meniuri pentru Felix, stati linistiti, nu o fac zilnic :D Noi mîncam destul de sanatos, asa ca primeste destul din hrana noastra cea de toate zilele, iar în general serveste mîncare umeda pentru pisici din pliculete sau dozici, si cînd îl apuca pofta mai fura crochete din castronelul lui Mike.
Îi apreciez mult pe cei care îsi hranesc animalele cu dragoste si pasiune, si gatesc special pentru ele. Sa stiti ca nu doar domnisoarele batrîne, vaduvele si bunicile fara servici fac asta. Cunosc chiar oameni foarte ocupati cu job si familie, care gatesc de doua ori pe saptamîna pentru catel.

"Hei, doamna? ...mai dureaza mult pîna se raceste?"



Acum le-a mai si culcat... poate se racesc mai repede? Hmmm...
"Cine-i acolo? Hotii!"
Aaaa, nu, e crocantosu' de frate-meu!
Nu prezinta nici cel mai mic pericol.
El serveste doar crontanele, nu stie ce-i bun!
Nu-i nimic, mai mult pentru mine.




Tre' sa recunosc ca-i frumusel! :D



Parca a mai slabit?! Îi sade bine.



Iar le-a schimbat pozitia, dar de racit înca nu s-au racit!
"Mi-e foameeee!"



Între timp s-a întunecat, s-a facut frig si s-a înnorat!
"Doamne ajuta ca s-a gelatinat! Liniste, acum manînc!"



(disparut precum magaru-n ceata)...



Poate va animez sa gatiti si voi ceva pentru felinele voastre. În cazul în care nu aveti idei, va dau eu cîteva însotite de reteta.
Am folosit parti din carcase cu tot cu ciolane/tacîmuri de pui/ carnita de pe aripi, piept, bucatele de morcov, o tija de busuioc( mai merge bine menta sau patrunjel), o lingurita ulei de masline, un strop sare-optional si putin agar-agar/ extract de alge/carrageen, dar merge si cu gelatina obisnuita.
Am fiert totul bine, apoi am scos carnea de pe ciolanase, am pus-o în supa, am adaugat agarul si am mai lasat sa traga un clocot de doua minute. La sfîrsit am adaugat uleiul de masline, am amestecat si împartit în doua borcane. Pîna gelatineaza le tot schimb pozitia pentru a obtine un rezultat mau uniform :D

Din cutiuta cu Tipps & Tricks:

În ultimele 10 minute de fiert se poate adauga si o lingura de orez. Puteti folosi orice fel de carne de pasare cu tot cu ciolane, vita, iepure, peste, vînat. Sau le puteti oferi felinelor saptamînal o portie de carne cruda, celor care o adora. De porc în niciun caz! Probati si alte legume sau fructe. Putin ardei gras, o bucatica de telina sau pastîrnac, rosie, mar. În niciun caz ceapa. E toxica! Nu exagerati cu legumele. Felinele nu-s vegetariene ci prin excelenta carnivore. Daca nu le place jeleul, îngrosati supa cu amidon de orez si obtineti un sos delicios. Felix prefera jeleul, dar îi place si sosul.
Daca hraniti felina doar cu mîncare din casa, ar fi indicat sa adaugati în mîncare un strop de taurina, acizi grasi omega 3, omega 6... chestii care le gasiti în Pet Shop. Pe ambalaj scrie si modul de întrebuintare. Taurina este foarte importanta pentru feline, dar nu mai intru în amanunte. Sfaturi numeroase si informative gasiti pe net. Daca va intereseaza ceva în mod deosebit, nu ezitati, întrebati.